Amerikanske chunck cookies

Mark siger ofte med bedrøvede øjne, hvor dejligt det var dengang, da vi var unge og boede i Charlottenlund og jeg lavede småkager til ham i weekenden. Det er rigtig nok længe siden jeg har bagt for hyggens skyld,  og idag skulle det være, da jeg havde mange af ingredienserne i køleskabet.

Til opskriften der giver ca. 16 sprøde småkager skal bruges:

  • 150g sukker
  • 150g smør
  • 1 æg
  • 200g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 plade mørk chokolade
  • 50g hele hasselnødder

Sukker, smør og æg røres sammen. Mel, bagepulver, vanillesukker, chokolade og hasselnødder tilsættes. Dejen æltes godt og rulles ud til en pølse. De skæres i tykke skiver og rulles som kugler. De lægges på en bageplade med bagepapir og skal have 10-15 min i en 200 graders varm ovn.