Kyllingetærte

Jeg har eksperimenteret virkelig meget med mine tærter igennem mange år. Denne kyllingetærte er super lækker, både som en lun ret til aftensmad med en lækker salat til, men også medbragt til en picnic, hvor den er kold.

Som altid laves mine tærtedeje således:

175 g mel
1 æg, sammenpisket
100 g smør i små stykker
1 tsk fint salt

Smuldr smør, mel og salt sammen med æg. Lad dejen hvile i kølekab i 30 min.

250-300 g kyllingefilet, skåret i mindre stykker
200 g champignon i små stykker
lidt timian
1-2 spsk stærk, god sennep (dijon)
2 æg
2 dl fløde
100 g revet ost
2 dl creme fraiche
salt og peber

Når dejen har hvilet, tænd da ovnen til 200 grader, og tærtedejen rulles ud i en stor smurt tærteform. Sørg for at kanterne er flotte, så den ser flot ud til serveringen. Der prikkes i bunden med en gaffel og tærten kommes i ovnen i 10 minutter.
Steg herefter kyllingen i fedtstof på panden. Kom timian på efter smag, og salt og peber. Når kyllingen er gennemstegt tages den af og champignon steges i resten af fedtstoffet. Champignon tages af, og kommes på fedtsugende papir. Det er vigtigt der ikke kommer væde fra champingnons i tærten, ellers bliver den ikke fast.
I en skål kommes fløde, creme fraiche, æg, revet ost og dijonsennep, som røres godt sammen. Kyllingen og champignon vendes i og det kommes i tærteformen. Det hele kommes i en 200 grader ovn i ca. 40 min. Den skal have en flot gyldenbrun farve og være gennem bagt hvilket kan testet med en kniv i tærten undervejs.