Sandkagen

Igår forsøgte jeg mig med en opskrift på Appelsin sandkage, som er en opskrift jeg har haft liggende i 10 år mindst! Desværre havde jeg skrevet en fejl i opskriften, da jeg havde skrevet ordret: “bag den i 15-20 min. i 50-60min…” WHAT??? Jeg måtte derfor i Frk Jensen kogebog, for at se hendes appelsin sandkage og sammenligne. Og de to opskrifter var vidt forskellige! Dog gik jeg efter Frk Jensens ovntemperatur og valgte at gå efter de 50-60min.

Hermed opskrift:

Appelsinsandkage:

  • 100g smør (jeg brugte flydende margarine)
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 180 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 appelsin
  • 50 g flormelis

Rør smør og sukker grundigt og rør æg i eet af gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i, sammen med 1 spsk appelsinsaft og e1 spsk fintrevet appelsinskal. Fyld dejen i en lille velsmurt sandkageform og bag den i 50-60 min. ved 175 C. Når kagen har afkølet, blandes flormelis med appelsinsaft, og kommes over kagen som glasur. Pynt eventuelt med reven appelsinskal, mandler eller lignende.