Thailandsk Salat

4 personer

100 g glasnudler

2 cm frisk ingefær

1 spsk olie

300g hakket svinekød

1 rød chili

1 fed hvidløg

2 limefrugter

2 spsk sojasauce

4 tomater

1 agurk

1 salathoved

tilbehør: Ris

Kog glasnudlerne i letsaltet vand som angivet på pakken. Lad de kogte nudler køle af under koldt vand. Skræl ingefæren og hak det fint. Varm olien op i en wok og brun kødet. Tilsæt ingefær og svits et halvt minut. Halver chilien og fjern kernerne. Hak chili og hvidløg fint. Pres saften ud af limefrugterne og rør saften sammen med soja, chili og hvidløg. Skær tomaterne i både. Flæk agurken og skær den i skiver. Skær løget i tynde skiver. Bland det stegte kød, tomater, agurk og løg grundigt sammen med limedressingen. Snit salaten og læg den i bunden af et fad. Fordel nudlerne ovenpå og fordel kød og grønt herefter.

Serveres med kogte ris.