Banankage

Jeg var igen i den situation, at jeg havde en klase overmodne bananer liggende. Somregel fryser jeg dem ned, så de kan bruges til smoothies, men jeg havde efterhånden for mange i fryseren, så derfor ville jeg prøve kræfter med en banankageopskrift, som jeg ikke havde prøvet før. Det gode ved denne opskrift er, at der skal bruges tre bananer og ikke kun en enkelt som andre banankageopskrifter jeg er stødt på før. Derudover skulle der tilsættes kaffe, som også var en spændende variant synes jeg. Bemærk kagen skal bage i en  time i ovnen!

Een kage i springform på ca. 24 cm:

  • 3 bananer
  • 1/2 dl kaffe
  • 150 blødt smør eller flydende magarine
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 300 g mel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • Evt. Chokoladeovertræk, af flydende chokolade

Tænd ovnen på 175 grader. Smør formen. Mos bananer med kaffen og i en anden skål røres smør og sukker godt. Rør æggene i og derefter forsigtigt mel og bagepulver. Herefter tilsættes de mosede bananer og dejen hældes i formen og bages nederst i ovnen i ca. en time. Chokolade overtræk kan være rigtig lækkert på den afkølede kage.