Tærte med skinke og porre.

 

Dej

 • 175 g melfoto 1
 • 100 g smør
 • 1 æg

Ingredienser:

Blandmel sammen med smør i små stykker og saml tærtedejen med et æg. Kom dejen i køleskabet i mindst 30 minutter.

Fyld

Ingredienser:

 • 6 æg
 • 2 1/2 dl fløde
 • 200 g skinke i tern
 • 3 porrer skåret i tynde skiver
 • 150 g revet mozarella
 • 2 spsk oregano
 • salt og peber
 • Til pynt: Cherry tomater i kvarte.

Serveres med grøn salat.

foto 2Porrerne kommes i en gryde med kogende vand i fem minutter og så dryppes porrerne af. Tærtedejen presses ud / rulles ud i en smurt, stor tærteform og der prikkes i bunden af formen med en gaffel. Tærtedejen kommes i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Æg, fløde og ost blandes sammen og der tilsættes skinke, oregano og de afdryppede porrer. Salt og peber tilsættes efter smag. Fyldet hældes i den forbagte tærteform og der pyntes langs kanten og i midten med cherrytomater- eventuelt som på billedet.  Tærten skal have ca. 40 minutter i ovnen ved 200grader.