Scones med chokolade

Jeg elsker scones og jeg har brugt meget langt tid på at finde den helt rigtige opskrift, som både havde den velkendte smag men også den velkendte form og højde. Og det har godt nok været noget af en opgave. Endelig har jeg fået udarbejdet den helt rigtige opskrift, som jeg håber I vil nyde med mig.

Til 10 scones,

Ingredienser:

  • 240g mel
  • 50g sukker
  • 1 1/2 dl kærnemælk
  • 50 g smør
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 75 g hakket mørk chokolade

IMG_0081.JPG

Tænd ovnen på 250 C.

Hak smørret i mindre stykker og bland alle ingredienser sammen, gerne i en røremaskine. Kom dejen ud på en bordplade og tilsæt lidt mel så den ikke klistrer fast. Rul den let med en kagerulle, så den bliver omkring 2 cm høj. Herefter kan man enten udstikke runde scones med en udstikker, som er omkring 5 cm i diameter, ellers kan man rulle dejen til en firkant og dele den i 10 lige store dele. På den måde får du firkantede scones. Det vigtigste er, at du holder højden på de 2 cm.

Når du har formet dine scones, skal de ind i ovnen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Det kan være en god ide, at sætte endnu en bageplade under, så dine scones ikke får for meget varme og bliver brændt i bunden. De skal have ca. 15 minutter.