Bradepande kage

I min datters klasse er de knap 30 børn og derfor var jeg i vildrede da jeg skulle finde på en kage, som hun kunne medbringe på sin fødselsdag. Jeg søgte rundt på nettet for at finde en kageopskrift som passede til en bradepande på 30x40cm. Jeg endte på et forum hvor der var en sød dame som gave mig denne opskrift. Kagen blev rost af lærerne så den vil jeg gerne dele med Jer her. På billedet ses kagen med lyserød glasur, som min datter ønskede. Dette kan sagtens undlades;)

  • 150 g smør / flydende margarine
  • 450 g sukker
  • 3 æg
  • 75 g kakao
  • 600 g hvedemel
  • 3 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 7 1/2 dl kærnemælk

Smelt smørret i en lille gryde og rør det det med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det hele lyst og skummende. Bland kakao, mel, natron og vanilje og sigt det i dejen skiftevis med kærnemælken. Fordel dejen i en bradepande med bagepapir ellers smør bradepanden med margarine/smør. Bag kagen på den næstnederste rille i ovnen ved 200 C i 25 minutter – måske længere tid- mærk efter i midten af kagen om den er færdig.