Min morfars mørbrad

Min fantastiske morfar mistede vi desværre for halvandet år siden:( Når duften af hans mørbradret breder sig i huset, så savner vi ham endnu mere…

Hermed deler jeg opskriften, så forhåbentligt også andre kan få glæde af den.

Til fire personer:

  • 1-2 mørbrad, afhængig af størrelse.
  • 2 løg per mørbrad, skåret i ringe
  • 150g champignon, skåret i skiver
  • 250ml fløde
  • 250ml vand
  • 1 bouillonterning
  • Tilbehør: Kartofler eller ris

Fjern sener fra mørbrad og skær dem i store skiver. De kommes på en pande med fedtstof og steger til de er gyldne og gennemstegte. Mørbradstykkerne kommes i et ildfastfad og løg kommes på samme pande. Når de har fået lidt farve, kommes de ovenpå mørbrad. Dernæst kommes champignons på panden og når de har fået farve, så kommes de i det ildfaste fad. Panden koges af med fløde og vand og bouillonterning. For at give sovsen farve, kan der bruges lidt kulør og der kan også laves lidt meljævning hvis den virker for tynd. Sovsen kommes på mørbradblandingen, som kommes i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader.