Honning-marineret hane

 • 1 unghane                                
 • 2 øko citroner
 • 1 bdt. persille
 • 1 stor tsk. smør
 • 1 løg
 • 3 spsk flydende honning
 • timian

Tilbehør:

 • 250g kogte ris
 • peberfrugt i to halve, to halve
 • 1 lille porre
 • stegesky fra hanen

Kom salt, peber, 2 halve citroner, persille og smør i hanen. Læg hanen i en skål og vend den i en marinade af ½ dl citronsaft, hakket løg, honning og timian. Kom hanen i et ildfast fad og gem resten af marinaden, så der kan pensles en gang i mellem når hanen er i ovnen. Hanen stilles i ovnen i ved 180grader i ca. halvanden time. Hold øje med at den får tilpas farve, bliver den for mørk så læg lidt folie over. Bland ris, peberfrugtterninger og meget fine porreringe og vend med stegeskyen (som er siet for fedt). Ekstra tilbehør kan f.eks. være lidt brød eller ekstra salat.